-
Alsvartr - 12-31-2004
Nie można zamieścić bo po pierwsze jak już napisał Acrid to jest top 10 klasycznego rocka a nie grunge'u,thrashu czy czegoś jeszcze, a po drugie Nirvana nie przyczyniła się tak do rozwoju ciężkiej muzyki jak Led Zeppelin czy Deep Purple
-
Balthor - 12-31-2004
Według mnie największy wkład mieli Black Sabbath... chociaż inne zespoły też dały dużo, to i tak Black Sabbath będzie mialo zawsze miejsce w mym sercu
-
ReTuRn - 12-31-2004
Nigdzie nie jest napisane, ze to rock 'klasyczny', teraz juz rozumiem- ok, dzieki.
Moze Nirvana nie wniosla az takiego wkladu jak w.w. zespoly, ale do zbagatelizowania on nie jest
No dobra, ale to nie zmienia wzystko faktu, ze nie ma Pink Floydu... Szachrajstwo...
-
Kamael - 12-31-2004
Kpina, nie szachrajstwo.
Ale w ogóle wszystkie te podsumowania i plebiscyty jakoś mnie nie ruszają...
-
ReTuRn - 12-31-2004
Ale za to 'szchrajstwo; swietnie sie wypowiada-> ta zbitak 'szachr'...
Faktycznie jakies notowania... Muzyka to nie sport, ani hodowla owiec, zeby robic rankingi... Nie da sie ocenic obiektywnie...
-
Saul Hudson - 12-31-2004
Moim zdanie ten kto to układał jest wielkim fanem Zeppelinów

Aż 3 pieśni - które są rzezcywiście bosskie , ale jak się układa 1 dziesiątkę , to moze po jednej piosence z jednej kapeli , bo ciężko jest zrobić w sumie taką listę , zawsze będzie ktoś poszkodowany

Uwielbiam Ledów , ale jestem obiektywny i moim zdaniem jest ich tam za dużo - Schody do nieba wystarczą w top 10 , a jeśli chodzi o Nirvanę , to mnie jej tam niebrak . Zdenerwowałem się , że nie ma ani jednej piosenki Gunsów , bo na to zasługują - mówię to z pozycji słuchacza muzyki , a nie fana ....
-
Valhalla - 12-31-2004
byla pchła szachrajka
-
Miriam - 01-01-2005
Zgadzam się z przedmówcami. Zdecydowanie brakuje Floydów, a za dużo jest Led Zeppelin. I dziwi mnie fakt, że w pierwszej 10 nie znalazł się "Black Sabbath" Sabbathów. A zresztą, to tylko rankingi. Dla mnie pierwsza dziesiątka wygląda zupełnie inaczej i nic tego nie zmieni
-
Kamael - 01-01-2005
Wiadomo, każdy z nas ma taką swoją, osobistą listę, a takie różne plebiscyty wpływu na nią przecież nie mają.
-
anielica_w_czerni - 01-02-2005
No tak...kazdy mysli inaczej. jelsi chodzi o mnie to na pewno Led Zeppelin - Stairway To Heaven, Deep Purple - Smoke On The Water, Black Sabbath - Paranoid, AC/DC - Highway To Hell
zasługują,z eby znalesc sie w tej 10. Tylko na 1 miejscu zdecydowanie widziałabym Black Sabbath, albo przynajmnie na 2 za Led Zeppelin.
-
SHOX! - 01-05-2005
Na pierwszym miejscu uplasowałbym kawałek Queen'a

( dlatego,że to mój ulubiony zespół, A CO! ) Led Zeppelin z kawałkiem "Stairway ... " tuż za nim, "Paranoida" wogóle bym nie brał pod uwagę ... zresztą wielu dobrych kawałków tutaj się nie znalazło.
-
maciej - 02-17-2005
Kolega ACRID napisał
Tam jest sama klasyka! Moze oprocz pozycji nr 7,..
(;[/quote]
tutaj nie moge sie zgodzić z opinia że EAGLES to nie klasyka lub nie pasuje do tego zestawienia. Klasyka jest i to bardzo, lecz w Polsce zespół mało popularny. W 1999 roku ogłoszono że płyta EAGLES "The Greatest Hits 1971-1975" w USA rozeszła sie w nakładzie 26 milionów egzemplarzy, a zespół w sumie sprzedał całej dyskografii ok 56 milionów, a w 1998 został przyjety do Rock and Roll Hall Of Fame. No chyba choc jednym przebojem Hotel California sobie na to zasłuzyli.
-
velvetova - 02-21-2005
hmmm mnie tu tez osobisice brakuje Gunsow...a Nirvana rzeczywiscie nie pasuje do tego zestawu...a ze sa 3 piosenki Lez Zeppelin to mi akurat pasuje...dla mnie jest to troche dziwne jezeli ktos nie zna Zeppow...a slucha rocka....
-
Magnus - 03-27-2005
Zgadzam się z SHOX!'em co do zespołu Queen - wspaniały! Long Live the Queen !!
Do tej listy dodałbym The Doors, np "The End" lub "Break on through"; Pearl Jam "Even Flow" i "Jeremy"; The Who i np. "My Generation", Neil Young i "Keep on rockin' in the free world".
-
Scully - 03-28-2005
ja proponuję jeszcze coś King Crimson - na przykład
Epitaph... świetny kawałek.