Forum Rockmetalshop
Terry Pratchettt - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.metalhead.pl)
+-- Dział: Nie samą muzą człowiek żyje, czyli kóltóra i sztóka };-) (https://forum.metalhead.pl/forum-nie-sam%C4%85-muz%C4%85-cz%C5%82owiek-%C5%BCyje-czyli-k%C3%B3lt%C3%B3ra-i-szt%C3%B3ka)
+--- Dział: Książki/literatura (https://forum.metalhead.pl/forum-ksi%C4%85%C5%BCki-literatura)
+--- Wątek: Terry Pratchettt (/thread-terry-pratchettt)

Strony: 1 2 3 4

- 01DeX - 04-01-2005

dla dzieci wg mnie, i nudne

- Hethell - 04-01-2005

ciekawe masz pojecie nudy Big Grin jak dla mnie czasem trzeba miec duza wiedze by jego humor zrozumiec

- Vlkodlak - 04-01-2005

szkoda, że nie wszystkie żarty językowe da się przenieść do języka polskiego Wink.

- 01DeX - 04-02-2005

ja wole Margaret Wais - DRAGONLANCE

- Vlkodlak - 04-08-2005

też czytałam Dragonlance. Fajna seria, ale trochę sztampowa. Co nie zmienia faktu że świetnie się czyta.

Ale wolę jednak chyba Pratchetta, ze względu na humor i drugie dno Smile

- Frustra - 04-08-2005

w Prathett'cie i tak najlepszy jest Śmierć. No i jego wypowiedzi zmuszają do myślenia... i pojawia się w każdej książce.

- Laska - 06-01-2005

Dobry był numer w, bodajże, Czarodzicielstwie, jak koniec świata nie mogl sie odbyc, bo Wojna, Zaraza i Głód sie schlali w tawernie, ktos im ukradl konie i nie mogli przyjechac na koniec swiata)

- seelenleib - 06-01-2005

uwielbiam Pratchetta Big Grin
jest smieszny w subtelny sposob, zaskakuje pomyslami i ma mnostwo odniesien do roznych tradycji magicznych wplecionych w zarty i fabule - glownie chaosu
gdzies przeczytalem ze "...predzej nauczysz sie magiji od pratchetta niz petera carolla czy silver ravenwolf..." hmm... cos w tym jest Big Grin

- Axel - 06-01-2005

bardzo lubie Pratchetta ciekawie pisze, lubi ete jego filozoficzne zarty, wg. mnie najlepsza jest seria o straznikach miejskich Big Grin sympatyczna gromadka Tongue Nooby i jego ostatnia posługa na polu bitwy rlz Big Grin Laughing Laughing

- Ymir - 06-13-2005

Również Prach'ia lubię. Jego książki są lekkie, rozbrajające (brechtam się de facto na każdej stronie) no i najważniejsze, że jest ich od cholery dużo! Widać, że facet ma wiele pomysłów.
A i najbardziej lubię Morta 8)

- Prisca - 06-14-2005

Czy bardzo zgrzeszę gdy powiem, że wolę Gaimana ? Tongue

- Ymir - 06-15-2005

Myślę, że nie, bo każdy ma inne gusta, których inni nie powinni komentować.

- Prisca - 06-16-2005

Ymir napisał(a):Myślę, że nie, bo każdy ma inne gusta, których inni nie powinni komentować.

To znaczy, może tak :
Lubie Pratchetta, aczkolwiek dużo bardziej przemawiają do mnie książki Gaimana, bardziej mi odpowiadają, że tak powiem Smile

- G - 06-16-2005

Nie znam tych autorów o których mówicie. Co oni piszą ?

Re: Terry Pratchettt - uzi - 08-25-2005

geniusz!!! po przeczytaniu muzyki duszy <na ktorej swoja droga ze smiechu umieralamTongue> od razu zaczelam szukac wiecej i wiecej Big Grin jak na dzis dzien nie widze goscia, ktory by Pratchettowi talentem pisarskim dorownywal Smile