Forum Rockmetalshop
Iron Maiden - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.metalhead.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (https://forum.metalhead.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (https://forum.metalhead.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: Iron Maiden (/thread-iron-maiden)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48

- Flying Corpse - 09-03-2005

Elvis napisał(a):Jak dla mnie są (biorąc całokształt) bardzo dobrą kapelą heavy, chociaż ostatnia płytka jest dość kiepska. A do tego wyciągaczami kasy - vide koncertówki. Zdaje się, że na 1 album studyjny przypada 1 album koncertowe.
Są nawet dobrzy,to fakt,teraz już nei słucham,jak już to tylko 3 pierwsze Cd,a co do wyciagaczy kasy,to racja w 96 wydaję Best Of The Beast,potem kolejne 2 płyty i wadaje Edward The Great (kolejny best of) bez sensu...,

ale jeśli chodzi o koncertówki,to Pearl Jam bije wszystkich na głowe Laughing :
Michał Kirmuc,Teraz RocK napisał(a):[...]Które to już z kolei koncertowe wydawnictwa Pearl Jam? Chciałem to przy okazji sprawdzić.No i zgubiłem sie w rachunkach tuż po siedemdziesiatce[...]
Rolleyes

- Elvis - 09-03-2005

Flying Corpse napisał(a):
Michał Kirmuc,Teraz RocK napisał(a):[...]Które to już z kolei koncertowe wydawnictwa Pearl Jam? Chciałem to przy okazji sprawdzić.No i zgubiłem sie w rachunkach tuż po siedemdziesiatce[...]
Rolleyes

O kurwa o ja pierdolę o do chuja! Smile Będę to musiał jakoś sprawdzić, bo nie wierzę.

- Forgotten Sunrise - 09-23-2005

Iron Maiden to jedna z moich ulubionych kapel i tego się będę trzymał Tongue Podobają mi się i stare i nowe płyty (ze wskazaniem na nowe).

- Nevermore - 09-23-2005

Forgotten Sunrise napisał(a):Iron Maiden to jedna z moich ulubionych kapel i tego się będę trzymał Tongue Podobają mi się i stare i nowe płyty (ze wskazaniem na nowe).

rotfl'n'lol

- Vomitor - 09-23-2005

Forgotten Sunrise napisał(a):Podobają mi się i stare i nowe płyty (ze wskazaniem na nowe).

buahahahaha Laughing Laughing nie... po przeczytaniu powyższego nabieram przekonania, że ten koleś to mr. prowokacja na tym forum Big Grin

- Ghost_82 - 09-24-2005

Necro Desecrator napisał(a):W gruncie rzeczy,to własnie IM zawdzięczamy tak duże natężenie wiejskich melodii w heavy metalu.

Teraz to żes mnie zaszokował Confusedhock: :? Jeżeli twoim zdanie jest to wiejska melodia to moim masz lekko nie tak pod deklem.

- Forgotten Sunrise - 09-24-2005

Zastanawiam się czy to forum ma jakiś sens. Nie wiem co wy macie do tego że wolę nowe płyty. Jeśli takie jest wasze podejście do sprawy to współczuję wam.

- Ghost_82 - 09-24-2005

Forgotten Sunrise napisał(a):Zastanawiam się czy to forum ma jakiś sens. Nie wiem co wy macie do tego że wolę nowe płyty. Jeśli takie jest wasze podejście do sprawy to współczuję wam.

A ja bym sie na twoim miejscu tym nie przejmował. Niech sobie gadają co chcą. 8) Laughing

- buubi - 09-26-2005

Dla mnie są bogami metalu i basta. Jedno do czego mozna się doczepić to fakt iż od lat nie ingerują w swój styl grając wciąż tą samą bajkę. Ale jak dla mnie to w ich przypadku zaleta. Robią to dobrze i wielki szacun im za to. Najbardziej powalają mnie ich najbardziej rozbudowane kawałki (własciwie na każdej płycie jest conajmniej jeden) typu: Phantom In the Opera, Hallowed By Thy Name, The Rime Of The Ancient Mariner, Alexander The Great, Dream of Mirrors czy Dance Of Death.

Wychowałem się na nich - pamiętam jak dziś, jak w podstawówce, a było to jeszcze za PRLu, kolo przyniósł mi oryginałkę Somewhere In Time (rozkładana okładka itp - jak na te czasy wielkie wow), którą dostał z USA i sprzedał mi ją za zgrzewkę jogurtów RES-MLECZ Big Grin (on sam słuchał Modern Talking i nie chciał mieć tych "szatanistów" Big Grin ) Od tego się zaczęła moja przygoda z ciężkimi brzmieniami (wcześniej słuchałem Floydów, Queen itp). I za to ich kocham do dziś 8)

- Mariusz P. - 09-26-2005

Cytat:Wychowałem się na nich - pamiętam jak dziś, jak w podstawówce, a było to jeszcze za PRLu, kolo przyniósł mi oryginałkę Somewhere In Time (rozkładana okładka itp - jak na te czasy wielkie wow), którą dostał z USA i sprzedał mi ją za zgrzewkę jogurtów RES-MLECZ (on sam słuchał Modern Talking i nie chciał mieć tych "szatanistów" ) Od tego się zaczęła moja przygoda z ciężkimi brzmieniami (wcześniej słuchałem Floydów, Queen itp). I za to ich kocham do dziś

Zajebista historia... Smile , a co do Ironów - dla heavy to zespół taki jak Metallica (chodzi o propagowanie muzyki), dobry zespół z duzym dorobkiem.

- Vomitor - 09-27-2005

buubi napisał(a):Dla mnie są bogami metalu i basta.

Bluźnierstwo :!: :!: Zaorać :!: :!: Metalowi bogowie to Judas Priest :!: :!: aaa... Crying or Very Sad Rolleyes Crying or Very Sad

P.S. Nie żebym był zagorzałym fanem Ironow.. co to, to nie... ale trzeba wiedzieć kto zajmuje jakie miejsce w szeregu.. Angry

- Nevermore - 09-27-2005

Vomitor napisał(a):

Bluźnierstwo :!: :!: Zaorać :!: :!: Metalowi bogowie to Judas Priest :!: :!: aaa... Crying or Very Sad Rolleyes Crying or Very Sad

P.S. Nie żebym był zagorzałym fanem Ironow.. co to, to nie... ale trzeba wiedzieć kto zajmuje jakie miejsce w szeregu.. Angry

heh, racja!

- Dance Of Death - 09-27-2005

Żywą, Grającą, Legendą Heavy Metalu - nie inaczej... lubie manowara, lubie Judasów ale jak słucham Ironów (jaką kolwiek piosenke) to poprostu za każdym razem po mym ciele latają dreszcze, a jak widze koncert to żal mi życie że nie dopuściło mnie przeżyc to widowisko. Dziewica ma to coś w sobie, czego inne kapele nie mają... Up The Irons !!!

- buubi - 09-28-2005

Vomitor napisał(a):

Ehh wyrosłem z głupawych rozgrywek pomiędzy fanami Ironów i Judasów, Slayera i Kreatora czy Metallicy i Megadethu. Jeśli uważasz iż Maideni nie są legendą metalu, to czym do uya są w takim razie ? Kapelą jakich wiele ? Przeciętniactwem nie potrafiącym zebrać na koncertach powyżej 30 ludzi ? Żenadą muzyczną ? Pomyślcie czasem co piszecie w swoim zacietrzewieniu. A jak ci się nie podoba to wypad do tematu o Judasach. Amen...

- statekx - 09-28-2005

buubi napisał(a):
Vomitor napisał(a):

Ehh wyrosłem z głupawych rozgrywek pomiędzy fanami Ironów i Judasów, Slayera i Kreatora czy Metallicy i Megadethu. Jeśli uważasz iż Maideni nie są legendą metalu, to czym do uya są w takim razie ? Kapelą jakich wiele ? Przeciętniactwem nie potrafiącym zebrać na koncertach powyżej 30 ludzi ? Żenadą muzyczną ? Pomyślcie czasem co piszecie w swoim zacietrzewieniu. A jak ci się nie podoba to wypad do tematu o Judasach. Amen...

Dokladnie tak. Klasyki nie powinno sie porownywac.