-
Vomitor - 11-07-2005
A tak z ciekawości jaką miałeś postać?
-
Dementor - 11-07-2005
Hmm.już pisałem na forum..postacią którą najdłużej grałem i z która najbardziej się utożsamiałem był 17 letni szlachcic,Felix von Stalin
-
Pani Świata Mroku - 11-08-2005
A w jakim systemie grałeś? Ja i nasi znajomi niejednokrotnie zachowujemy się "trochę" jak nasze postacie, ale na szczęście mamy jeszcze umiar... Ale swoją drogą to świetna zabawa nie?
-
Balthor - 11-08-2005
dobra sesja nie jest zła

jak pisalem kiedys prowadzilem, gralem..
a przygody w realu (najczesciej po sesji) no zdarzaly sie.. nie pamietam ich, ale bylo ich nawet sporo

czasem nie wiedzieli czy gramy czy nam tak na prawde odbija
-
Dementor - 11-09-2005
Pani Świata Mroku napisał(a):A w jakim systemie grałeś? (...)to świetna zabawa nie?

System? WFRP

Świetna zabawa to mało powiedziane,hehe
-
Pani Świata Mroku - 11-09-2005
To i tak fart, bo ten świat jest mało realistyczny. Akcja Wampira: Maskarady rozgrywa się w świecie rzeczywistym i w dzisiejszych czasach, zabawa jest przednia ale niebezpieczeństwo tym większe... Hmm... Szczególnie kiedy wyobrażasz sobie, że jesteś silniejszy niż naprawdę...
-
whitetrash - 11-11-2005
Vampir to mój najukochańszy system

ma swój niepowtarzlny klimat i można bardzo łatwo nieświadomie przenieść go w rzeczywiste życie hehe
-
Slayerd - 08-17-2006
Na necie chodzą ploty, że znalazł sie nowy polski wydawca Świata Mroku (tylkoWampir: Requiem i Nowy Świat Mroku). Jak wiadomo ISA z 3 edycji wydała tylko Maskaradę i zamkneła przewód wydawniczy teraz trzepią kasę na D&D...
Wiecie coś o tym? Ja osobiście żadnej takiej informacji nie znalazłem.
-
Książę 2 - 08-17-2006
Nie słyszałem, ale jeśli chodzi o WoD i V:M w szczególności to dawno spisałem polski rynek na straty - po WFRP najpopularniejsza gra w Polsce, a oni wydają kilka dodatków na krzyż, nie dodrukowują nakładów które znikają nioemal zanim pojawiają się na półkach... Nie tylko z punktu widzenia fana nie mieści mi się to w głowie - także z marketingowego punktu widzenia niedorzeczne.
Jeśli chodzi o WoD 2.0 to popieram na razie tylko Dark Age, osadzone w zasadzie w settingu II (III) edycji. Requiem mi nie podchodzi - może za długo siedziałem w drugoedycyjnej Maskaradzie, Werewolf: The Forsaken jest ciekawy, ale by móc rozwinąc tę opinię w pełni musiałbym głębiej w niego zabrnąć. Z resztą - chyba każde inne niż poprzednie spojrzenie na WoD'owego wilkołaka będzie lepsze niz poprzednie - jak dotąd toptalnie zjebany system.
-
-Rene- - 08-28-2006
^Ja tam zawsze taką jedną dupą z Tremerów pogrywałam ; ).
-
Balthor - 09-01-2006
a ja pogrywam sobie toreadorem ^^
-
Slayerd - 09-02-2006
Skąd można ściągnąć jakąś dobrą karte postaci do Vampira? Po polsku?
-
Książę 2 - 09-02-2006
A jaką? To dość mało precyzyjne pytanie.
-
Balthor - 09-02-2006
duzo jest tych kart, musialbys przejrzec wszystkie i wybrac ktora jest dla ciebie najlepsza.
-
Slayerd - 09-03-2006
jak ta tylko po polsku
http://www.ksmok.w3.pl/wampir/rozne/karty/vampire_new.zip