Forum Rockmetalshop
Na kogo byś zagłosował w następnych wyborach? - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.metalhead.pl)
+-- Dział: A teraz coś z zupełnie innej beczki... (https://forum.metalhead.pl/forum-a-teraz-co%C5%9B-z-zupe%C5%82nie-innej-beczki)
+--- Dział: Max offtopic (https://forum.metalhead.pl/forum-max-offtopic)
+--- Wątek: Na kogo byś zagłosował w następnych wyborach? (/thread-na-kogo-by%C5%9B-zag%C5%82osowa%C5%82-w-nast%C4%99pnych-wyborach)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45

- Pearl - 07-29-2005

Odpowiadam na pytanie zadane w temacie. Na kogo? Na nikogo. Jak Boga kocham nigdy nie pójdę na żadne pieprzone wybory. Politycy to kłamcy i złodzieje. Dużo obiecują, a nic nie robią i tak.

- Ymir - 07-29-2005

Cytat:"Silne panstwo polskie", szczegolnie z rzadem PO-PiS, ktory bedzie najbardziej socjalistyczno-etatystycznym oraz calkowicie nieefektywnym rzadem od 1989 r!
Będzie najbardziej liberalnym i prorynkowym rządem, jaki miałą Polska od 10 lat (I. kadencja też była liberlana). Najbardziej liberalnym rządem na jaki obecna sytuacja polityczna w Polsce pozwala. Dla mnie liberalizm (jażeli chodzi o gospodarkę) jest atutem, i dlatego rząd, w którym największą rolę odegra PO będzie pozytywny.
Cytat: widze, ze malo wiesz na temat ekonomii oraz sytuacji polityczno-makroekonomicznej w UE, przerazajaco malo! poslugujesz sie calkowicie niemerytorycznymi pseudoargumentami, ktore wlaly ci do glowy sluzalcze euromedia
moją wiedzę o UE nie opieram na mediach, a na liteaturze i publikacjach (owszem, także prasowych, ale znanych i cenionych ekspertów ds. eknomii).
Cytat:nie zauwazasz, ze Polska rozwija sie nie dzieki, ale pomimo Unii, glownie z uwagi na brak cel w wymianie handlowej z panstwami UE ( co jest spadkiem po EWG, a nie zasluga integracji z obecnym europotworkiem)
Polska rozwija się głównie dzięki olbrzymiemu wysiłkowi polskich obywateli, mimo tego iż obecny komunistyczny rząd dwoi się i troi, ażeby tak nie było. Natomiast pomoc unijna potęguje ten rozwój, czyni go silniejszym i bardziej owocnym.
Cytat: Poza tym, socjalistyczne mechanizmy, wdrazane w Polsce, jak doplaty, kwoty mleczne itp. gowno, tak naprawde niszcza polska gospdarke
za dopłaty nie płacimy my, a budzet UE. A dopłaty zaś są przez rolników przeznaczane na inwestycje, unowocześnianie rolnictwa, co w przyszłości pozwoli zwiększyć wydajność, poprawi warunki pracy, rolnictwo będzie bardziej opłacalne. Ponieważ wzrośnie wydajność, więcej ludzi bedzie moglo zamiast rolnictwem zajac sie uslugami, etc.
Cytat: Poza tym, socjalistyczne mechanizmy, wdrazane w Polsce, jak doplaty, kwoty mleczne itp. gowno, tak naprawde niszcza polska gospdarke, ktora moglaby sie rozwijac doskonale wlasnie bez tych ingerencji, gdyby spelnione zostaly nastepujace warunki:
- zero podatkow
- zero cel
- zero regulacji
Coż, właśnie liberalna PO dąży do zmniejszania podatków, znoszenia granic i prywatyzacji, odpolitycznienia gospodarki.
Cytat:niestety, unia to komunistyczny wrzód na zdrowej tkance narodow Europy, i bez regulacji, kontroli, ceł, i horrendalnych obciążeń podatkowych na pokręcone i bandyckie transfery pieniężne, nie może egzystować. Potrzebuje tego jak krwi, i niczym wampir, wysysa owoce pracy Ludzi Pracy ze wszystkich krajow unijnych, wiekszosc marnotrawiac i konserwujac stagnacje, etatyzm i niska konkurencyjnosc unijnej gospodarki.

Z A O R A Ć!!!
To są chore hasła: nie podając zadnych konkretnych i uzasadnionych, trafnych argumentów, wyzwac, zbluzgać organizacje będące nadzieją dla Polski i jej zwolenników- znakomitą większość społeczzeństwa, chcącej dla swojego kraju tego, co najlepsze.

- Locust - 07-29-2005

Na nikogo nigdy nie zaglosuje. Zadnego Lepera [ang. trędowaty], Religie, Kaczora Donalda Tuska.
W Polsce powinna panowac monarchia, moze gdyby jakis porzadny krol sie znalazl zrobilby tutaj porządek. Bo jak narazie nasz kraj od konca panowania Sobieskiego sie rozp*****ala... I nie wieryc dziennikom bo to je**ne statsy.
Polske powinni przylaczyc do Niemiec najlepiej :]
Albo wypowiedziec wojne USA i na drugi dzien sie poddac, bylibysmy Stanem Zjednoczonym Laughing Laughing

- Lech - 07-29-2005

Zamknij gebe, ze sie tak brzydko wyraze i przeczytaj co napisales kaleko intelektualny Evil or Very Mad

- ReTuRn - 07-29-2005

Cytat:Polske powinni przylaczyc do Niemiec najlepiej :]

A w mordę chcesz?

Cytat:W Polsce powinna panowac monarchia, moze gdyby jakis porzadny krol sie znalazl zrobilby tutaj porządek.

Dobrze Ci?

Cytat:Bo jak narazie nasz kraj od konca panowania Sobieskiego sie rozp*****ala

rozumiem że od panowania Sobieskiego jest coraz gorzej. CZyli II RP była gorsza niż zabory :>

- KelThuz - 07-29-2005

Cytat:
Cytat:W Polsce powinna panowac monarchia, moze gdyby jakis porzadny krol sie znalazl zrobilby tutaj porządek.

Dobrze Ci?

monarchia dziedziczna to swietny pomysl Smile, sprawdza sie w Liechtensteinie

Cytat:rozumiem że od panowania Sobieskiego jest coraz gorzej. CZyli II RP była gorsza niż zabory :>

no jako ze dla Polakow najlepszym ustrojem jest okupacja, trudno sie nie zgodzic z faktem, iz w zaborze pruskim rozwoj gospodarczy i cywilizacyjny byl zdecydowanie lepszy niz w II RP Smile

Cytat:To są chore hasła: nie podając zadnych konkretnych i uzasadnionych, trafnych argumentów, wyzwac, zbluzgać organizacje będące nadzieją dla Polski i jej zwolenników- znakomitą większość społeczzeństwa, chcącej dla swojego kraju tego, co najlepsze.

lol, jak socjalistyczne megazbiurokratyzowane superpanstwo moze byc nadzieja dla Polski? wytlumacz i uzasadnij, bo ja, prostak wychowany na Szkole Austriackiej, klasycznym liberalizmie i antykeynesizmie, nie moge tego pojac mym reakcyjnym umyslem!

- ReTuRn - 07-29-2005

Cytat:monarchia dziedziczna to swietny pomysl , sprawdza sie w Liechtensteinie

Bo to niewielki kraj. Zaś zdaje mi się, ze obieralny prezydent o szerokiej kompetencjach jest lepszy, niż sytuacja, w której z racji dziedziczenia siada na tronie jakiś przygłupawa ciota.

Cytat: jako ze dla Polakow najlepszym ustrojem jest okupacja, trudno sie nie zgodzic z faktem, iz w zaborze pruskim rozwoj gospodarczy i cywilizacyjny byl zdecydowanie lepszy niz w II RP

Tyle, ze Polacy jakoś średnio z tego korzystali i norma były prześladowania, w Prusach np. Kulturkampf Wink

- Valhalla - 07-29-2005

jak to moja matka powiedziala: 'wprowadzmy monarchie oswiecona' Laughing
nie bylaby to zla kombinacja na dzien dzisiejszy Wink

- KelThuz - 07-29-2005

Valhalla napisał(a):jak to moja matka powiedziala: 'wprowadzmy monarchie oswiecona' Laughing
nie bylaby to zla kombinacja na dzien dzisiejszy Wink

no ba, zajebiscie , ja legitymuje sie arystokratycznym sarmackim pochodzeniem do XX pokolenia wstecz, moge byc pierwszym kaganem (cesarzem) odrodzonego Białochorwackiego Imperium Scytów Regii - Lechitów

- ReTuRn - 07-29-2005

Zdaje mi się, ze mimo wszystko nie Ciebie mieliśmy na msli... Acz pochodzenie, jeżeli prawdę gadasz zacne Smile

- HANNIBAL - 07-30-2005

nie wiem jeszcze, chyba na Tuska, jak już mam wybrać najmnijsze zło.

- statekx - 07-31-2005

Byle nie na kaczynskiego bo gnoja bym oplul jak bym spotkal(oczywiscie grzecznie powiedziane)

- KelThuz - 07-31-2005

statekx napisał(a):Byle nie na kaczynskiego bo gnoja bym oplul jak bym spotkal(oczywiscie grzecznie powiedziane)

a co ci zrobil konkretnego?

- Mario1349 - 07-31-2005

KelThuz napisał(a):
statekx napisał(a):Byle nie na kaczynskiego bo gnoja bym oplul jak bym spotkal(oczywiscie grzecznie powiedziane)

pewnie go przeleciał i teraz się chłopak chc odegrać.

- statekx - 07-31-2005

Mario1349 napisał(a):
KelThuz napisał(a):

pewnie go przeleciał i teraz się chłopak chc odegrać.

Twoją starą przelecial.