Forum Rockmetalshop
Czego słuchacie?Kto poda jakiś ciekawy zespół? - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.metalhead.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (https://forum.metalhead.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Gothic/Darkwave/Coldwave/Industrial (https://forum.metalhead.pl/forum-gothic-darkwave-coldwave-industrial)
+--- Wątek: Czego słuchacie?Kto poda jakiś ciekawy zespół? (/thread-czego-s%C5%82uchacie-kto-poda-jaki%C5%9B-ciekawy-zesp%C3%B3%C5%82)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

- Sar_Painkiller - 07-26-2005

Słucha ktoś The Sisters of Mercy ? A taka mało Question znana kapela...jak dla mnie najlepsza...polecam przesłuchanie albumu "Floodland" a potem "First and Last and Always"...spora dawka pięknej gotycko-orientalnej muzyki Smile

- Ymir - 07-26-2005

Cytat:Słucha ktoś The Sisters of Mercy ?
Kiedyś często słuchałem i bardzo lubiłem. Obecnie rzadko ich zapuszczam.
Ale dość silny sentyment pozostał... Crying or Very Sad <-Laughing

- mind.in.a.box - 07-28-2005

Ostatnio, nieco zbyt zawodząca, Victoria Lloyd i Claire Voyant gości na mej liście winampowej. Nawet to ciekawe ale na dłuższą mete się nie nadaje, w żadnym wypadku.;P

- gRuchot - 08-01-2005

z bardziej spokojnych:
(ambient) Raison d'Etre, Mistigo Varggoth Darkestra i soundtrack z gry Fallout (w ogole sporo jest fajnych st'ków, zna ktos inne?)

(darkwave, symfonie itp itd) Dargaard, Dark Sanctuary, Death in June, Elend, Weltenbrand no i klasyka: Dead Can Dance, Diary of Dreams

Jeszcze ponoć Swans i solowo ich wokalistka Jarobe sa mili dla ucha, ale glowy nie dam bo slyszalem tylko pojedyncze utwory w dodatku nie do konca na trzezwo w wesolej atmosferze Laughing

- Amy - 08-16-2005

Polecam zespól Jakalope( bądz Jackalope nie wiem która nazwa jest prawdziwa;zależy od strony)

Jest to bardzo melodyjny i fajny zespół.Mimo że wokalistka ma słodki wygląd i głos, brzmienie jest spoko.Polecam! 8)

- fetus - 08-23-2005

CLAN O XYMOX - wszystko, GODS BOW, FEADING COLOURS.

- gRuchot - 08-25-2005

fetus napisał(a):FEADING COLOURS.
raczej FADING COLOURS Wink wiem, literówka... ale zamiast "Blaknące kolory" wychodzilo "Karmiąc kolory" Wink

tak czy siak fajnie grają Big Grin

- Pandora - 08-25-2005

[quote="gRuchotale zamiast "Blaknące kolory" wychodzilo "Karmiąc kolory" ;)
[/quote]

To by było "Feeding Colours" Big Grin

- gRuchot - 08-25-2005

Pandora napisał(a):
gRuchot napisał(a):ale zamiast "Blaknące kolory" wychodzilo "Karmiąc kolory" Wink

To by było "Feeding Colours" Big Grin
ych fakt, grrr... tak to jest nie myslec podczas pisania postów Tongue

- midian - 08-26-2005

Ja ostatnio slucham After Forever Smile

- seelenleib - 09-01-2005

Hybryds - Electric Voodoo
swietny album belgijskich mistrzow ritualu. umiarkowane i odpowiednio dozowane dzwieki z "jasnej" strony muzyki rytualnej. material narzuca skojarzenia z tantrycznymi obrzedami i cala plyta jest wspaniale seksualnie lepka Smile
mialem okazje widziec ich na zywo i dodam ze wizualizacje doskonale podsycaly ta lepka atmosfere (oczywiscie bardzo delikatnie, jadac na skojarzeniach i collage'ach)

- Ghost_82 - 09-01-2005

Jeżeli chodzi o muzyke Gotycką to do moich ulubionych zespołow należą:

Artrosis
Leave's Eyes
Therion
Tristania
Within Temptation

- Gaga - 09-03-2005

Ja lubie i polecam After Forever i Epica... cikawie grają Smile a z ostrzejszej muzyki to Sirenia i Tristania

- kReeS - 09-16-2005

Z zespołów gotyckich lubię Closterkeller,Artrosis,Via Mystica, The 69 Eyes, troche Moonspell i Tiamat (o ile Wildhoney tu pasuje...) A poza tym Samael, Behemoth, KAT (ale nie to dzisiejsze cudo p. Luczyka), Sweet Noise, Dżem itd. Czyli bardzo różnie... Przy okazji - wiecie ktoś może, gdzie znaleźć klipy i bootlegi The 69 Eyes? Pozdr

- mind.in.a.box - 09-16-2005

Sweet Noise i Dżem gotykiem? Laughing