Forum Rockmetalshop
HammerFall - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.metalhead.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (https://forum.metalhead.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (https://forum.metalhead.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: HammerFall (/thread-hammerfall--1863)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

- Ghost_82 - 01-02-2006

Zakk_Wylde napisał(a):... ja wiem że tak naprawde każdy z nas ma takie chwile że chciałby wcisnąć na siebie futrzane majtasy chwycić mieć i rzucić sie w tłum limp bizkitowców ku obronie prawdziwego metalu

Z tym sie zgodze Laughing 8)

- ReTuRn - 01-02-2006

Cytat:chyba nie macie serc ze stali twierdząc że imidż Manowar trąci pedalizmem ... ja wiem że tak naprawde każdy z nas ma takie chwile że chciałby wcisnąć na siebie futrzane majtasy chwycić mieć i rzucić sie w tłum limp bizkitowców ku obronie prawdziwego metalu !! NA CHWAŁE ODYNA!! :d:d:d

Coś niby w tym jest i właśnie to między innymi działa przyciągająco, ale niektórzy (Dżemik na przykład) reagują na to alegricznie i da sięto nawet zrozumieć ;]

- Krzychun - 01-02-2006

Dajcie se spokuj z tekstami o Manowar,bo jak wpadnie Kel to znowu niepotrzebne kłotnie beda Wink

- ReTuRn - 01-02-2006

Kle już przyznał gdzieś, zeimage Królów jest, jaki jest, acz należy zauważyć, ze taki w tamtych czasach niemal wszystkie kapele miały. I to też prawda. Oni jeszcze mam wrazenie żyją w latach 90-tych. Ale to akurat dobrze robi ich muzyce ;]

- Zakk_Wylde - 01-02-2006

ReTuRn napisał(a):Oni jeszcze mam wrazenie żyją w latach 90-tych. Ale to akurat dobrze robi ich muzyce ;]
racja ... co nie zmienia faktu że wszyscy słuchający manowar - warriors of the world podczas refrenu powinni wstać i wymachiwać pięściami ( tak jak ja to praktykuje Big Grin ) Laughing Laughing Laughing Laughing

- ReTuRn - 01-02-2006

I śpiewać partie 'chóralne' Big Grin

Wybierasz się może na koncert podczas ich trsy kwietniowej- jeszcze tam innej. Miło by było w ogóle spotkać kogoś z tegoz forum 10 kwietnia w Berlinie Wink

- Axel - 01-02-2006

Zakk_Wylde napisał(a):
ReTuRn napisał(a):Oni jeszcze mam wrazenie żyją w latach 90-tych. Ale to akurat dobrze robi ich muzyce ;]
racja ... co nie zmienia faktu że wszyscy słuchający manowar - warriors of the world podczas refrenu powinni wstać i wymachiwać pięściami ( tak jak ja to praktykuje Big Grin ) Laughing Laughing Laughing Laughing

Tez tak robilem z kumplami ;] jak mielismy bombe na sylwku xD Laughing Laughing

- Zakk_Wylde - 01-02-2006

ReTuRn napisał(a):Wybierasz się może na koncert podczas ich trsy kwietniowej- jeszcze tam innej. Miło by było w ogóle spotkać kogoś z tegoz forum 10 kwietnia w Berlinie Wink
Kurwa chciałbym jak cholera !!!! ... ale nie wiem czy mi sie uda SadSadSad

- Scully - 01-02-2006

Axel napisał(a):
Zakk_Wylde napisał(a):

Tez tak robilem z kumplami ;] jak mielismy bombe na sylwku xD Laughing Laughing
A ja pod prysznicem Big Grin

Kamael: kolejny offtop usunięty, nawet nie próbujcie go kontynuować.

- Gaga - 01-28-2006

Z tego co sie zorietowalam to topic o Hammerfall'u wiec ja sie chce wypowiedziec. Lubie ich za muzyke i za teksty. Uwazam ze zespol jest fantastyczny i bije na glowe wiele kapel tego gatunku :]. Mozna sie przy nich wyszalec... Smile az glany przez okna wylatuja :]

- Ghost_82 - 01-29-2006

A to ciekawe, akurat moje glany nie chcą wylatywać przy ich muzyce Wink Big Grin A co do zespołu, to nawet fajnie grają.

- KelThuz - 01-29-2006

Ghost_82 napisał(a):A to ciekawe, akurat moje glany nie chcą wylatywać przy ich muzyce Wink Big Grin A co do zespołu, to nawet fajnie grają.

dowolna polska kapela heavy grajaca dluzej niz 3 lata gra od nich lepiej i zdecydowanie ciekawiej i bardziej hetero. Np. Mayhayron, Witchking, Miecz Wikinga, Monstrum.

- SuicideKaiten - 01-29-2006

KelThuz napisał(a):dowolna polska kapela heavy grajaca dluzej niz 3 lata gra od nich lepiej i zdecydowanie ciekawiej i bardziej hetero. Np. Mayhayron, Witchking, Miecz Wikinga, Monstrum.

Głupia sprawa i trochę jest mi wstyd, ale jestem zmuszony przyznać Ci rację. Tym bardziej, że nie nazwę tego heavy tak długo jak będę słuchać Grave Digger.

- The Stig - 01-29-2006

ale po co nazywać ich heavy skoro nie są :? wogóle gadanie o tym czy to heavy czy light to dziecinada, a jakiekolwiek porównywanie kapel jest smieszne. Bo co by do czego nie porównać to zawsze bedzie z jednej strony wioska.

- Ambivalent - 01-29-2006

porownuje sobie np. taki Venom z Celtic Frost. I tu i tu wyziew. Wniosek -> pierdolisz glupoty. Zaroać.