Forum Rockmetalshop
co czytacie????????? - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.metalhead.pl)
+-- Dział: Nie samą muzą człowiek żyje, czyli kóltóra i sztóka };-) (https://forum.metalhead.pl/forum-nie-sam%C4%85-muz%C4%85-cz%C5%82owiek-%C5%BCyje-czyli-k%C3%B3lt%C3%B3ra-i-szt%C3%B3ka)
+--- Dział: Książki/literatura (https://forum.metalhead.pl/forum-ksi%C4%85%C5%BCki-literatura)
+--- Wątek: co czytacie????????? (/thread-co-czytacie)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

- gannon - 09-14-2005

Dżumę(kurewsko[sorry] nienawidzę tej książki) miałem rok temu, a Wertera musze przeczytać do poniedziałku. Rolleyes Więc cicho.

- Vomitor - 09-14-2005

Pierre Gaxotte "Rewolucja francuska", polecam.

- gannon - 09-21-2005

Nó. Werter za mną, trochę za dużo straszyliście Wink
Bardzo mi się podobała ta książka szczerze mówiąc.

- Syska - 09-21-2005

eh w przyszlym tyg zaczne "pamietnik narkomanki" a nastepnie "my dzieci z dworca zoo" (ponownie)
te ksiazki sa zwiazane scisle z moim tematem maturalnym z polaka Smile a poza ksiazeczkami do maturki musze pilnie ogladac 2 filmy "skazany na blueas" i "sie macie ludzie" (oczywiscie w kinie na skazanym bylam a siemacie ogladalam na kapie ale takie filmy mozna po 100 razy ogladac,a ksiazki tez sie milo czyta)

- Vlkodlak - 09-23-2005

Dżuma nie była nawet taka zła Tongue przyznaję, ciężko się ją czyta (nienawidzę mowy zależnej) ale jakoś po przeczytaniu i interpretacjach nie jest taka zła. Ja większość opisów omijałam albo czytałam pobieżnie, tylko dialogi dokładnie.

A teraz jestem po lekturze Bożych bojowników Sapkowskiego (wreszcie przeczytałam! Bardzo mi się podobało); Dymu i lustra Neila Gaimana - niektóre opowiadania są cudne i Żelaznego tronu Simona Hawke -fajnie się czytało.

A jestem w trakcie Ostatniej Sagi Marcina Mortki - fajna opowieść o Wikingach ^^ i jeszcze Restauracja na końcu wszechświata - Douglasa Adamsa - wypas Big Grin

- Wars - 09-23-2005

Syska napisał(a):eh w przyszlym tyg zaczne "pamietnik narkomanki" a nastepnie "my dzieci z dworca zoo" (ponownie)
Heh, nie wiem, co ludzi pociąga w książkach o ćpunach Wink Taka dziwna prawidłowość: im więcej ćpunów, dziwek i straceńców tym bardziej poruszająca historia.. O co loto? Smile

- buubi - 09-23-2005

warsadal napisał(a):
Syska napisał(a):eh w przyszlym tyg zaczne "pamietnik narkomanki" a nastepnie "my dzieci z dworca zoo" (ponownie)
Heh, nie wiem, co ludzi pociąga w książkach o ćpunach Wink Taka dziwna prawidłowość: im więcej ćpunów, dziwek i straceńców tym bardziej poruszająca historia.. O co loto? Smile

Może o to loto, że trzeba lepiej poznać problem by go uniknąć lub zwalczać ? Ja według tej zasady przeczytałem Mein Kampf Hitlera oraz zagłębiam się w życiorysy nazistów (Bormann, Himmler, Goering itd) oraz komunistów (Trocki, Stalin, Lenin, Malenkow, Beria, Jeżow, Jagoda, Pol Pot, Mao itd.)...

- Tomash - 09-23-2005

A ja myśle, że to wcale nie "ku przestrodze". Po prostu ludzie chcą wiedzieć "jak to jest" a nie są na tyle głupi albo boją się spróbować samemu.

EDIT: Oczywiście jestem przeciwko narkotykomSmile

- Ghost_82 - 09-27-2005

A ja własnie zaczynam czytać "Złe miejsce" Koontza. Jak narazie książka zapowiada sie świetnie Angry i oby sie tak zakończyła.

- RamzeS - 09-27-2005

"Złe miejsce"to jedna z najlepszych powiesci Koontza.Chyba nawet lepsza niz "Odwieczny wróg"

- Ghost_82 - 09-27-2005

Jeżeli chodzi o Koontza to jeszcze podobała mi sie książka "Grom"

- gannon - 09-27-2005

No i po Werterze nadszedł czas na "Dziady 3"... zobaczymy Wink

- RamzeS - 09-27-2005

Grom nie był zły....Ale ma lepsze powiesci

- Genocide - 09-28-2005

z lektur na jedyna uwagę zasługuje Rozmowy z Katem Moczarskiego bodajże. nie pamietam.
a na codzien, jak naprawde mam wolny czas (a rzadko sie zdarza) to ksiazki mastertona, lovecrafta i barkera.

- -lilith- - 09-28-2005

Ja właśnie czytam coś Koontza Surprised Zimowy Księżyc, na początku trochę mnie nudziło, ale później się wciągnęłam Smile