Forum Rockmetalshop
Ulubiony reżyser - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.metalhead.pl)
+-- Dział: Nie samą muzą człowiek żyje, czyli kóltóra i sztóka };-) (https://forum.metalhead.pl/forum-nie-sam%C4%85-muz%C4%85-cz%C5%82owiek-%C5%BCyje-czyli-k%C3%B3lt%C3%B3ra-i-szt%C3%B3ka)
+--- Dział: Filmy/seriale (https://forum.metalhead.pl/forum-filmy-seriale)
+--- Wątek: Ulubiony reżyser (/thread-ulubiony-re%C5%BCyser)

Strony: 1 2 3 4 5

Ulubiony reżyser - Spidero - 06-13-2004

Myślę, że temat jest dobry, bo każdy ma chyba ulubionego [ albo ulubionych ] reżysera [ reżyserów ].

Zatem moi ulubieni reżyserzy to:

1. Quentin Tarantino - A jak!
2. James Cameron - za Alien
3. Roman Polański - Polak, a potrafi!

- Prisca - 06-13-2004

Tarantino nie trawię ... jego filmu wzbudzają we mnie "paniczną niechęć".

Nie mam ulubionego reżysera. Aczkolwiek do jednego czuję pełen respekt i podziw. Chodzi mi o Alfreda Hitchcocka. Majstersztyk ;] heh może trochę nie na czasie, ale jest co wspominać . Chociażby taki horror jak "Ptaki" Wink

- LordThomas - 06-15-2004

Nie mam zielonego pojęcia jaki jest mój ulubiony reżyser...

Lubię Tarantino za jego hmmm... niekonwencjonalne podejscie do kręcenia filmów

oraz Petera Jacksona za REWELACYJNE przeniesienie Władcy Pierścieni na ekrany...

- Piorun - 06-16-2004

Kto wyreżyserował Krzyżaków?

- Rhonwen - 06-16-2004

od Krzyżaków jest Aleksander Ford

- LordThomas - 06-21-2004

Zapomniałem o jeszcze jednym wielkim reżyserze który jest bardzo ważny i zarazem kręcił świetne filmy...

Mowa o Ś.P. Stanley'u Cubrick'u

- Spidero - 07-01-2004

Prisca napisał(a):Tarantino nie trawię ... jego filmu wzbudzają we mnie "paniczną niechęć".

Nie mam ulubionego reżysera. Aczkolwiek do jednego czuję pełen respekt i podziw. Chodzi mi o Alfreda Hitchcocka. Majstersztyk ;] heh może trochę nie na czasie, ale jest co wspominać . Chociażby taki horror jak "Ptaki" Wink

Tarantino ma swój styl, a nie jak inni "szarzy" reżyserzy. Co do "Ptaków" Alfreda Hitchcocka, nie nazwał bym ich horrorem... co strasznego w ptakach atakujących ludzi??

- Piorun - 07-15-2004

ten od krzyżaków

- Hagall - 08-03-2004

1. Francis Ford Coppola
2. Stanley Kubrick
3. Alfred Hitchcock
4. Mel Brooks
5. Joseph Kahn

- zdenka88 - 08-03-2004

dla mnie najlepszy jest Spilberg za kilka naprawde dobrych filmów.

- Skippy - 08-03-2004

Jest wielu dobrych reżyserów, m.in. genialny John Carpenter - twórca "Halloween", czy Alfred Hitchcock. Są to reżyserzy, którzy stworzyli klasykę gatunku.

Quentin Tarantino jest reżyserem, który nie wszystkim się podoba ;]. Pulp Fiction było filmem który jest jak dla mnie jego najlepszą produkcją. Oglądnąłem go nie nudząc się ani przez chwilę, gdyż momentami film przypominał kino akcji, a innym razem po prostu komedię ;). Nie przypadł mi do gustu Kill Bill, ani Vol.1, ani Vol.2. Nudziłem się na nich cholernie.

Reżyserem za którym najbardsziej nie przepadam jest Peter Jackson ze swoim Władcą Pierścieni ;] - żenada. Może dlatego, że nie przepadam za Tolkienem.

- Dżemik - 08-05-2004

Carpenter- lubie goscia ale jeno za jeden film.. The Thing.. Halloween moze i nie jest zly ale to nie jest juz ta klasa..

Hitchcock- Moze jestem dziwny ale wogole jego filmy mnie nie ruszaja..

Tarantino- Tego pana nie znosze.. O ile Pulp Fiction udal mu sie wspaniale to juz filmami pokroju Kill Billa dowiodl ze dopadla go tworcza niemoc..

A Jackson? No coz.. Jestem fanem Tolkiena.. moje zdanie jest wprost przeciwne do Skippy'ego.

- Spidero - 08-19-2004

Dżemik napisał(a):Carpenter- lubie goscia ale jeno za jeden film.. The Thing.. Halloween moze i nie jest zly ale to nie jest juz ta klasa..

Hitchcock- Moze jestem dziwny ale wogole jego filmy mnie nie ruszaja..

Tarantino- Tego pana nie znosze.. O ile Pulp Fiction udal mu sie wspaniale to juz filmami pokroju Kill Billa dowiodl ze dopadla go tworcza niemoc..

A Jackson? No coz.. Jestem fanem Tolkiena.. moje zdanie jest wprost przeciwne do Skippy'ego.

nie znasz sie, tarantino rules Angry

- statekx - 07-31-2005

Znam kilku dobrych, w tej chwili przychodza mi na mysl... A. Hitchcock , R. Polanski.

- Tomash - 07-31-2005

Polański, Tarantino, Bareja... oni nie nakręcili praktycznie nic zupełnie nieudanego Smile i za to ich cenie.

PS: coś ię dzisiaj forum filmowe zrobiłoBig Grin