Ulubiony reżyser -
Spidero - 06-13-2004
Myślę, że temat jest dobry, bo każdy ma chyba ulubionego [ albo ulubionych ] reżysera [ reżyserów ].
Zatem moi ulubieni reżyserzy to:
1. Quentin Tarantino - A jak!
2. James Cameron - za Alien
3. Roman Polański - Polak, a potrafi!
-
Prisca - 06-13-2004
Tarantino nie trawię ... jego filmu wzbudzają we mnie "paniczną niechęć".
Nie mam ulubionego reżysera. Aczkolwiek do jednego czuję pełen respekt i podziw. Chodzi mi o Alfreda Hitchcocka. Majstersztyk ;] heh może trochę nie na czasie, ale jest co wspominać . Chociażby taki horror jak "Ptaki"
-
LordThomas - 06-15-2004
Nie mam zielonego pojęcia jaki jest mój ulubiony reżyser...
Lubię Tarantino za jego hmmm... niekonwencjonalne podejscie do kręcenia filmów
oraz Petera Jacksona za REWELACYJNE przeniesienie Władcy Pierścieni na ekrany...
-
Piorun - 06-16-2004
Kto wyreżyserował Krzyżaków?
-
Rhonwen - 06-16-2004
od Krzyżaków jest Aleksander Ford
-
LordThomas - 06-21-2004
Zapomniałem o jeszcze jednym wielkim reżyserze który jest bardzo ważny i zarazem kręcił świetne filmy...
Mowa o Ś.P. Stanley'u Cubrick'u
-
Spidero - 07-01-2004
Prisca napisał(a):Tarantino nie trawię ... jego filmu wzbudzają we mnie "paniczną niechęć".
Nie mam ulubionego reżysera. Aczkolwiek do jednego czuję pełen respekt i podziw. Chodzi mi o Alfreda Hitchcocka. Majstersztyk ;] heh może trochę nie na czasie, ale jest co wspominać . Chociażby taki horror jak "Ptaki" 
Tarantino ma swój styl, a nie jak inni "szarzy" reżyserzy. Co do "Ptaków" Alfreda Hitchcocka, nie nazwał bym ich horrorem... co strasznego w ptakach atakujących ludzi??
-
Piorun - 07-15-2004
ten od krzyżaków
-
Hagall - 08-03-2004
1. Francis Ford Coppola
2. Stanley Kubrick
3. Alfred Hitchcock
4. Mel Brooks
5. Joseph Kahn
-
zdenka88 - 08-03-2004
dla mnie najlepszy jest Spilberg za kilka naprawde dobrych filmów.
-
Skippy - 08-03-2004
Jest wielu dobrych reżyserów, m.in. genialny John Carpenter - twórca "Halloween", czy Alfred Hitchcock. Są to reżyserzy, którzy stworzyli klasykę gatunku.
Quentin Tarantino jest reżyserem, który nie wszystkim się podoba ;]. Pulp Fiction było filmem który jest jak dla mnie jego najlepszą produkcją. Oglądnąłem go nie nudząc się ani przez chwilę, gdyż momentami film przypominał kino akcji, a innym razem po prostu komedię ;). Nie przypadł mi do gustu Kill Bill, ani Vol.1, ani Vol.2. Nudziłem się na nich cholernie.
Reżyserem za którym najbardsziej nie przepadam jest Peter Jackson ze swoim Władcą Pierścieni ;] - żenada. Może dlatego, że nie przepadam za Tolkienem.
-
Dżemik - 08-05-2004
Carpenter- lubie goscia ale jeno za jeden film.. The Thing.. Halloween moze i nie jest zly ale to nie jest juz ta klasa..
Hitchcock- Moze jestem dziwny ale wogole jego filmy mnie nie ruszaja..
Tarantino- Tego pana nie znosze.. O ile Pulp Fiction udal mu sie wspaniale to juz filmami pokroju Kill Billa dowiodl ze dopadla go tworcza niemoc..
A Jackson? No coz.. Jestem fanem Tolkiena.. moje zdanie jest wprost przeciwne do Skippy'ego.
-
Spidero - 08-19-2004
Dżemik napisał(a):Carpenter- lubie goscia ale jeno za jeden film.. The Thing.. Halloween moze i nie jest zly ale to nie jest juz ta klasa..
Hitchcock- Moze jestem dziwny ale wogole jego filmy mnie nie ruszaja..
Tarantino- Tego pana nie znosze.. O ile Pulp Fiction udal mu sie wspaniale to juz filmami pokroju Kill Billa dowiodl ze dopadla go tworcza niemoc..
A Jackson? No coz.. Jestem fanem Tolkiena.. moje zdanie jest wprost przeciwne do Skippy'ego.
nie znasz sie, tarantino rules
-
statekx - 07-31-2005
Znam kilku dobrych, w tej chwili przychodza mi na mysl... A. Hitchcock , R. Polanski.
-
Tomash - 07-31-2005
Polański, Tarantino, Bareja... oni nie nakręcili praktycznie nic zupełnie nieudanego

i za to ich cenie.
PS: coś ię dzisiaj forum filmowe zrobiło